lauantai 30. kesäkuuta 2012

Raitamekko

Tässä varsinaisen nopean ompeluksen teos. Ei kaavoja, vaikka ohje onkin Suuri Käsityö lehden 2012 vuoden helmikuulta. Koulussa oli vielä viime keväänä kässän tuntejä jäljellä muutamia. Ei ollut mahdollista tehdä kovin monimutkaisia tuotantoja. Uusia kankaita ei saanut enää käyttää, vaan käytettävänä oli, jo aiemmin himoitsemani tilkkulaarit. Värejä! Paljon erilaisia värejä! Tahdoin ne kaikki.

Minun oli alunperin tarkoitus tehdä jotain muuta, mitä nyt tein. Kuitenkin yllättävästi opettajani ehdotti, kun näytin ohjetta hänelle, että tekisin erivärisen raitamekko/tunikan. (alunperin se vissiin oli tunika vain, mutta kun satut olemaan tälläinen lyhkänen kaikki ne ovat sinulle mekkoja) Innostuin ideasta nollasta-sataan, ja aloin plärätä ihania värikkäitä kankaita ja suunnitella järjestystä. Alunperin helmassa oli vielä yksi raita (vai kaksi?), mutta hukuin silloin mekkoon. Yllättävän pitkä siitä nyttenkin tuli. Alunperin luulin, että se olisi vain puoleenreiteen oleva tunika. Mutta käy se noinkin. :)
Inhoan noita hihoja nytten, enkä ole pitänyt tätä vielä missään. Mietin, leikkaisinko kokonaan pois, tai ainakin kaventaisin. Katsotaan, mitä siitä tulee... Tuollaisenaan en ainakaan sitä jätä. Huhhuh. Kuin yöpaita, leveine ja löysine hihoineen. Sitä minä en halua.


2 kommenttia:

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)