torstai 21. kesäkuuta 2012

Patonkia

Pitemmän ajan jälkeen taas leivontapostaus. Käsitöitäkin tullee ens viikkolla todennäköesesti, kahtottaa jääkö kovin aikoo kuvvailla niitä. Yks ilta teki mieli tehdä jottain hyvvää iltapalaksi, vielä kun olin kotona, kun keskiviikkona lähdin konffaan (julkaisen tämän tekstin siis aikataulutettuna)



Ohje on meidän köksän kirjasta.


2½dl vettä
½pkt tuorehiivaa tai kuivahiivaa
2dl vehnäjauhoja
1tl sokeria
1/4tl -1tl suolaa
4-5dl sämpyläjauhoja/ruisjauhoja
2rkl öljyä

1. Lämmitä neste. Liuota hiiva, lisää sokeri ja vehnäjauhot.2.  Peitä juuri ja laita lämpimään paikkaan 5 minuutiksi. Kun juuri kuplii lisää suola ja jauhoja vähitellen. 3. Vaivaa taikinaa käsin. Lisää öljy ja tarvittava määrä jauhoja. Taikina on valmista, kun se alkaa irrota käsistä ja kulhosta. 4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauliniistä neliönmuotoinen pala. Tee halutessasi täyte (juustoraastetta, valkosipulinkynttä, timjamia/oreganoa...) 5. Rullaa taikina kulmasta kulmaan. Anna kohota 15 minuuttia. 6. Voitele vedellä ja leikkaa viiltoa. Paista 225 asteessa 10-15minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tpsi hyvän näkösiä! Sama ohje on myös meidän köksän kirjassa ;D

    VastaaPoista

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)