maanantai 25. kesäkuuta 2012

Ajattele suuria, mutta nauti pienistä

Luovuus. Pää täynnä inspiraatiota. Ajatuksia. Tarinoita. Kuukausi ollut taukoa kaikesta kirjoittamisesta. Suurin projektini, mitä olin lähettänytkin muualle on nyt jäähyllä. Umpisolmussakin. En tiedä, mitä sille tehdä, kun muutamia hylkyjä tullut. Tunnistan virheet, mutten sitä, mitä niille tehdä. Kaverin kanssa suunniteltiin näytelmäprojektia, jossa kävisimme tarinan alusta loppuun näyttelemällä. Se vaatisi aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta sitähän tässä koko projektissa ollaan tarvittu koko ajan.


 Luonto ja kesä ovat parasta inspiraation haku aikaa. Sitä ei tarvitse onneksi hakea paljoa, kun luonnostaan niitä tulee. Ongelma on vain, kuinka saada kaikki, erilaiset ja erityyliset ajatukset yhteen kokonaisuuteen. Erilaiset tapahtumat, tapaamiset ja kokemukset rikastuttavat pääkoppaa ja mielikuvitusta. Välillä olenkin kirjoittanut käsin eri vihkoihin kohtauksia, joita on tullut tyhjästä mieleen. Toiset täysin fiktiota, toisissa perää tosi elämästä. Päiväkirja on myös paras kaverini kirjoittamisessa. Elämän eri kokemukset vuosien varrella pulppuavat mieleen, joita haen lisää päiväkirjan sivuilta. Sekin, että kirjoittaa välillä ajoista, jolloin olin nuorempi, vaativat päiväkirjojen suurempaa tutkimista, mitä todella ajattelin silloin. Kirjoittaminen muutenkin on lähes suurimmaksi osaksi tutkimista, etenkin silloin, jos kirjoittaa aiheesta, joka ei ole suoraan omasta elämästä. Kirjasto, lukeminen ja netti ovat välttämättömiä silloin.


Aion kuljettaa muistivihkoa ja veljen läppäriä ulkona tänä kesänä paljon. Tahdon kirjoittaa uutta, että saan selviytyä sen jälkeen entisestä projektista. Toivottavasti siihen mennessä saan myös vastaukset kaikista paikoista, minne lähetinkin sen.

Tälläisiä ajatuksen purkuja tällä kertaa... Oli pakko oman luovan kirjoittamisen keskellä päivittää blogiin jotain erilaista. Kommentoikaa, jos herätti ajatuksia. :)

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä kirjoittelemiseen! :) Kyllä sitä inspistä sieltä löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoss kommentistasi :) Varmasti löytyy !

      Poista

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)