keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Missä kaikki macaron:in?

Ei makaronit, vaan macaronit. Äitille ne olivat nimessä melkein sama, mutta maussa ei voi verrataan mitään heh, olipas kuiva vitsi.

 Macaron-kekseistä puhuvat lähes kaikki, jotka tekevät vähääkään enemmän kuin perus suklaakeksejä ja -kakkuja. Niitä on konditorian hyllyillä ja ylellisyydestäkin nauttivien naisten kokkikirjoissa. Minä kuvittelin niiden olevan jotain vaikeaa tehdäkin, tai ainakin niihin vaadittavan erikoisia aineita. Väärässä olin.
Aineet olivat aivan normaalit - ja tekokin. Ulkonäkö ei mitään parhautta, mutta sitä ei minulta koskaan saa, olipa kyseessä yhden tai viiden tähden leivonnainen. Mitäs satun olemaan tälläinen hutilo ja sinnepäin tekijä. Ja sanontaanikin kuuluu "makuhan se tärkeintä on" - leivonnaisissa siis.
 
 Ohjeen otin näihin kodinkuva - lehden sivuilta. Muutin ohjetta sen verran, että tavallisen tomusokerin sijaan käytin mansikanmakuista, ja luulen että näin niistä tuli parempia. Nuita tuli sellanen kymmenkunta. Ja menivät hetkessä mahaan.
 Ja ehdottomasti sanon... Tehkää näitä! Aivan valtavan hyviä on! Sopii myös hyvin (jos vaan on huolellisempi kuin minä ja taitaa tämän ulkonäönkin ;)) juhliin; häihin, ylppäreihin, rippijuhliin jne.

2 kommenttia:

  1. näyttääpäs vallattoman hyviltä ;o Voisipa näistä tekaista jokin päivä (: Tosi kiva blogi sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ja hyviähän ne oli! Kiitos kommentista :)

      Poista

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)