maanantai 23. huhtikuuta 2012

Paluu pompeijiinKim M. Kimseliuksen Paluu Pompeijiin, on tähän asti ollut parhaita kirjoja, joita olen lukenut. Ensimmäisen kerran kirjan luin jo ala-asteen loppuluokilla. En edes muista, milloin silloin. Muistan vain sen, kun luin ja luin, luin päivässä ja ahmin kirjan mahdollisimman äkkiä loppuun. Olin lainannut kirjan mummoni asuinpaikan kirjastosta, ja se oli sen hetken pisin kirjani,jonka lukenut. Se tuntui upealta. Kirja oli sen ikäisestä jännittävä, suorastaan pelottava. Mutta rakastuin siihen täysin!

Viime kesänä luin uudestaan tämän, ja olin edelleen sen hyvyydestä samaa mieltä. Siinä vain yhdistyy niin moni piirre, mistä minä tykkään; seikkailu, historia, tositapahtumat, hieman romantiikkaa...

Paluu pompeijiin kertoo Ramonasta, joka matkustaa luokkansa kanssa Italiaan, Pompeijin raunioille. Päivä on kuuma ja Ramonaa alkaa pyörryttää. Huono ja kummallinen olo valtaa hänet. Ramona erkaantuu porukasta ja menee raunioiden leipomoon. Kuluu aikaa ja Ramona kuulee ihmisten ääniä. Leivän tuoksu valtaa ja joku tulee ajamaan Ramonan pois. Maailma on muuttunut. On vuosi 79jkr, jona vuonna hiljainen Vesuvius purkaantui ja hävitti koko Pompeijin.

Ramonan on yritettävä pelastaa kaupunki ja ihmiset. Kuinka varoittaa ja saada heidät uskomaan häntä?

Kirja oli uskottava, ja todentuntuinen. Kimselius on saanut uskomattomasti kirjoitettua kirjan väliin kuvaukset ympäristöstä, ihmisistä, tuoksuista ja äänistä, vaikkei sieltä ole säilynyt näitä paljoa. Kirjasta oppi "vahingossa" paljon mielenkiintoisella tavalla historiaa, ja sai minut kiinnostumaan historiasta uudella tavalla. Harmi vain, ettei koulun tunnit ole niin kiinnostavia...

Kirjasta on tullut toinenkin osa "Faaraon kirous", jota suosittelen kaikille yhtä lailla. Se on jatkoa täysin tuolle, vaikka seikkaillaankin aivan eri paikassa :)

kuva: http://www.sivupiiri.fi/, ja toinen kirja-arvostelukin, jos kiinnostaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)