tiistai 10. huhtikuuta 2012

Kiinalaista pääsiäistä

Niin kuin otsikosta voi aavistella, tein pääsiäisruuaksi meille kiinalaista ruokaa. Hieman epäluuloisen vastaanoton tämä tieto sai perheessäni, kun ei ihan tavallista ole pääsiäisenä kiinalaista syödä. Mutta hei! Tässä on lammasta! Ei sitä ainakaan meillä joka päivä syödä :D
Maultaan tämä ei itse asiassa eronnut kovin normaalista risotusta, mutta totta kai se mielikuvillaan antoi mielihyvää, kun tiesi sen silti olevan virallista kiinalaista ruokaa. Tein tätä omasta "Ruokasuosikit Kiina" - reseptikirjasta.

Riisiä ja lammasta Xianjiangilaiseen tapaan

2rkl kasvi- tai maapähkinäöljyä (esim oliiviöljyä)
300g lampaanlihaa suupaloiksi leikattuna
2 porkkanaa karkeasti pilkottuna (huomattiin, että olisi voinut olla enemmänkin)
2 sipulia karkeasti pilkottuna
1tl suolaa
1tl jauhettua inkivääriä
1tl sichuaninpippuria(meillä ei tietenkään tälläistä ollut, niin normaalia mustapippuria laitoin murskattuna)
450g pyörejyväistä riisiä
8,5dl vettä

1. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa ja paista lihakuutioita koko ajan sekoittaen 1-2 minuuttia tai kunnes niiden pinta on paistunut joka puolelta. Lisää porkkanat ja sipulit ja paista sekoittaen, kunnes ne alkavat pehmitä. Lisää suola, inkivääri ja pippuri. Sekoita hyvin.
2. Lisää lopuksi kattilaan riisi ja vesi ja anna kiehahtaa. Peitä kattila kannella ja anna hautua n. 30 minuutttia tai kunnes riisi on imenyt kaiken veden.

Maininta vielä Nappeja ja Neppareja - blogin arvonnasta! Käykääpä tosta linkistä osallistumassa, on muuten hyvät palkinnot ja huippu blogikin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)