tiistai 27. maaliskuuta 2012

Näkymätön

Hiihtolomaa ennen lainasin lähes summassa kirjan. Nuorten osastolle oli laitettu esille jännityskirjoja, ja silmäilin läpi sen valikoiman. Yksi kirja pisti silmään, aika tylsällä ja samealla kansikuvalla, mutta silti tartuin siihen. Luin takatekstin ja päätin lainata, aivan varalta, jos lukeminen loppuu muuten.

En koskenut kirjaan lomalla. En vaikka muut kirjat olin lukenut. Oli tylsää, mutta silti en koskenut. Ei huvittanut. Kirja kuulosti sittenkin liian tylsältä.

Loman jälkeen jostain syystä päätin lukea edes muutaman sivun verran. Kiinnostus heräsi. Päätin lukea koko kirjan. Enkä kadu. Mikään maailman menestys se ei ollut. Mutta erilainen, todella nopeasti luettava kirja. Jännitysosastoon se ei kyllä olisi kuulunut, enemmän dekkarin vivahteita oli. Mutta aika sekava se toisaalta oli katekoriamielessä.

Eräänä toukokuun ensimmäisistä päivistä Hilmer Eriksson tajusi, että hänestä oli tullut näkymätön. 

Mats Wahlisin "Näkymätön" - kirja kertoo Hilmer Eriksonista. Pojasta, joka katosi, ja josta tuli näkymätön. Hilmer näkee muut. Hän kuulee muut. Mutta kukaan ei tiedä hänestä. Rikostutkijat ja poliisit etsivät Hilmeriä. Kyselevät ihmisiltä, tekevät johtopäätöksiä. Hilmer yrittää huutaa. Hän heittelee tavaroita. Ääntä ei kuule kukaan, tavarat eivät liiku.

Kirja käsittelee myös nuorten ääriliikkeitä, ja sitä mitä tapahtuu kun nuoret ovat kiinnostuneita natsismista yms. Vaikka takakansi tätä korostaa, en korostaisi sitä kokonaiskuvassa, sillä se oli minun mielestäni vain pikkuseikka juonessa.Tehkää te omat johtopäätöksenne.

Mikä houkutus... Tuon ku näin, kun luin alkupuolen sivuja kirjassa. Arvatkee vaan himottiko siirtyä sivulle 167 ja alkaa lukemaan, kun edellinen lukija on jättänyt tuollaisen lapun :D noh, hillitsin himoni ja luin vain ahmimalla tuolle sivulle asti, että pääsin selvittämään, mikä siinä oli ihmeellistä. Mutta sitähän minä en teille kerro. Saatte itte lukea, jos uteliaisuus iski ;)
Ps. mistä voi peruuttaa julkaisun, jos vahingossa painaa julkaise nappulaa? On jo pari kerta kertaa käynyt niin, ja sit se näyttää väärän päivän, kun yritän korjata asiaa.

2 kommenttia:

  1. Moi oon itekkin lukenut tuon kirjan koulussa kun opettaja suositteli. Pidin siitä, ihan lukemisen arvonen. Suosittelen muillekkin. Hieno tää sun blogis.

    VastaaPoista

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)