keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Jääympyrä

Jes, olen saanut nyt aikaseksi kirjoittaa jo useamman kirjaesittelyn/arvostelun. Tästä on hyvä jatkaa.. :) Haluan esitellä täällä myös vanhempia lukemiani kirjoja. Mutta tuskin kaikkia :D Parhaimpia ja erikoisimpia sieltä täältä.

Jääympyrä, Marja- Leena Lempisen kirjoittama kirja, kertoo nuoresta 15- vuotiaasta Siirista. Peruskoulu on loppumaisillaan ja Siiri haaveilee eräoppaan ammatista (niin kuin minäkin ^^) . Siirin elämä oli normaalia. Hänellä oli ystäviä. Uusi-vuosi kuitenkin koittaa, ja Hannen ystävä paljastaa salaisuuden, joka muuttaa kaiken. Salaisuus on ollut kaikkien tiedossa, paitsi Siirin. Koko kylä on varjellut Siiriä siltä, mutta kun se räsähtää rikki ilmoilleen, on Siiri hukassa. Oma elämä kääntyy umpisolmuun, eikä mikään tunnu enää luotettavalta. Elämästä puuttuu aukkoja. Muistot tuntuvat hatarilta. Kysymykset risteilevät päässä. Maailma ei normalisoidu, ennen kuin Siiri on selvittänyt palasen elämästään.

Tarina oli erilainen. Oli hienoa ja rikastuttavaa lukea aivan omanlainen henkilötarina. Se oli uskottavaa ja kaunista. Koskettavaakin. Luontokuvaukset olivat hienot. Erikoisesti minua sykähdytti todelliset paikat - ne olivat minulle niin tuttuja. Pohjois-Savo oli Siirin elämän keskus.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Huomasin nyt netistä, että kirjaan on tehty itsenäinen jatko-osa - Mustaa lunta. Vaikutti sekin mielenkiintoiselta ja päätyi luku listalle.

Anteeksi huonon kuvan laatu. Kopsasin sen netistä. Kirja oli siis lainattu kirjastosta, jos pitää nykyään olla tarkka, näissä säännöksissä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)