perjantai 17. helmikuuta 2012

Setsuurilimppu

Tein viime lauantaina viikonloppu väsymyksen seurauksena tai no aikana leipää. Kolme tuntia ainakin meni tehdessä, että varoittelen jo niille, jotka aikoo tehdä tätä :D Kohottaa piti jo 2h yhteensä. Pienen viipaleen maistoin jo, ja oli erittäin hyvän ja mausteisen makuista. Parhaimmillaan se on seuraavana päivänä.
Ohjeen otin "leivonta herkut" - kansiosta.

Huhhuh, miten paljon toi kuva väärentää. Noihan näyttää ihan raaoilta tuossa kuvassa, vaikka olivat tulleet uunista! :DD joo ei todellakaan ole noin vaaleita.

n. 6dl vehnäjauhoja
n. 9dl ruisjauhoja
2tl suolaa
2tl jauhettua kuminaa(tai ylipäätänsä kuminaa)
2dl tummaa siirappia
20g huoneenlämpöistä margariinia
1 paketti hiivaa
5dl maitoa

1. Kaada vehnä- ja ruisjauhot, suola, kumina, siirappi ja rasva yleiskoneeseen tai astiaan. Murenna hiiva sekaan. 2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Vaivaa taikinaa rauhallisesti noin 15 minuuttia koneella tai noin 20 minuuttia käsin. Anna taikinan kohota 1h. 3. Jaa taikina kahteen osaan ja laita kumoikin omaan voideltuun leipävuokaansa tai leivo niistä pyöreitä leipiä. Anna nousta liinan alla vielä tunnin ajan. 4. Pistele leivät. Laita 175 asteiseen uuniin tunniksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)