torstai 23. helmikuuta 2012

Feta-pinaattipasteijat

Jatkoa Sydänleivos postaukseen... Samoisissa juhlissa tarjosin toisiakin köksän kirjan herkkuja, jotka myös olivat järettömän hyviää. Feta-pinaattipasteijat. Tämä ohje on tosi pieni, joten tee kaksinkertainen, jos tahdot syödä niitä enemmän kuin yhden ja useammalla henkilömäärällä.

Taikina:

2dl vehjäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g margariinia tai voita
½tl (100g) kermaviiliä

Täyte:

½ Sipuli
1 valkosipulin kynsi
50g pakastepinaattia
1rkl rasvaa paistamiseen
50g fetajuustoa
1 kananmuna
mustapippuria ripaus

1. Sekoita taikinan vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Nypi pehmeä rasva sormin jauhojen joukkoon murumaiseksi. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin kovettumaan.

2. Kuori ja hineonna sipuli ja valkosipulin kynsi. Sulata pinaatti mikrossa. 3. Kuumenna rasva pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää pinaatti ja sekoita, kunnes neste on haihtunut. Jäähdytä seos. 4. Hienonna feta haarukalla kulhossa. Lisää kananmuna ja mausteet sekä jäähtynyt pinaatti-sipuliseos. Sekoita.

5. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat ohuksi neliöksi. Jaa levy taikinapyörällä neliöiksi. 6. Jaa täyte neliöiden keskelle. Siveli reunat vedellä. Taita taikina täytteen yli kolmioksi. Nosta leivinpaperille. Voitele kananmunalla. 7. Paista uunin keskitasossa 10-15 minuuttia. Ripottele päälle seesaminsiemeniä halutessasi.

Huomasin, että olin unohtanut ottaa kuvan leivonnaisista. Tämä oli ainut tänne kelpaava kuva, missä näkyisi edes vähän nuita pasteijoita.
Siinä meijän hieno lastenkutsukakun näköinen kakku :DD oli muuten järkyttävän hyvvää! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)