sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Villapaita

Loppusyksyn aikana tein koulunkäsityötunneilla ja kotona villapaitaa. Tämä oli nyt ensimmäinen villapaita, missä on ihan kokonaise hihat. Aiemmin kun olen tehnyt liivejä yms.

Ohjeen otin alunperin vanhasta -83 luvun Uusi Neulekerho - vihkosesta, minkä sain mummoltani. Muokkailin sitä aika paljon ja lopulta en käyttänyt sitä enää ollenkaan. Inspiraation lähteenä lähinnä oli. Neulominen oli todella helppoa ja nopeaa. Sain sen valmiiksi äkkiä. Mutta... olin tehnyt siitä noin 20 senttimetriä liian leveän. Se oli liina lyhyt ja leveä. Todellinen tanttara paita. Hirveä. En koskaan ole jättänyt pitämättä käsitöitäni tai laittanut niitä piiloon. Nyt tuli todella sellainen olo, että tämä jääköön kaapin pohjalle.

Sovittelin ja mallailin paitaa päälläni. Mittailin hieman sitä ja asetin ompelukoneen reunalle. Kavensin joka puolelta reilusti ja tadaa siitä tuli parempi. Pituutta se ei korjannut, mutta ajattelin, että sitä voi käyttää vaikka mekkojen kanssa, jolloin pituus ei häiritse. Vielä en ole uskaltanut leikata sisäpuolelta ylimääräisä järkäleitä, sillä haluan muutaman kerran pitää paitaa "julkisesti" ja kattella, miltä se tuntuu päällä.


Tuossa on siis yläreunassa joustinneule, palmikko, ja siksak reikäneule kuvio. 


4 kommenttia:

  1. Ihana villis! Sinne vaan pidempi toppi alle ja housut jalkaa, ni ei lyhyys haittaa mitää!

    VastaaPoista
  2. No kiitos kissanminttu! :) Jep, kyllähän sitä saa fiksailtua paremmaksi perusjutuillakin :)

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva blogi sinulla Ellu!(:

    VastaaPoista

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)