perjantai 27. tammikuuta 2012

Farkkumekko

Huhhuh... Vuoden projekti, elämäni suurin projekti on nyt onnellisesti paketissa. Farkkutilkkuprojekti. Aloitin sen helmimaaliskuussa, tarkkaan en muista. Aloin leikkaamaan vanhoja koko perheemme farkkuja ja ompelin yhteen. Näin jatkoin koko kevään. Kangas valmistui hitaasti. Se oli tosi iso projekti minulle ainakin. Yhdistelin erikokoisia paloja ja erilailla. Ompelin pääosin saumurilla.

Pian ehket toukokuussa tai huhtikuussa, oli kangas tarpeeksi iso ympärilleni. Ompelin suoran ompeleen sivulle, niin, että mekko oli neliö. Sovitin, mittailin, leikkasin ja ompelin. Mallinukkea tai kaavoja ei tosiaan ollut. Malli olin vain minä itse. Ompelin vetoketjun taakse. Mekko alkoi muotoitua ympärilleni. Ompelin hihnat ja siistin helmaa. Mekko jäi silti laatikkoon muuttojen ja kiireiden keskellä. Viimeiset viimeistelyt tein vasta nyt joulukuussa. Ja nyt mekko on siis valmis, eikä toista tule heti vastaan katukuvassa :D

Vielä en ole kertaakaan pitänyt mekko julkisesti. En ole täysin varma, pitäisikö vielä muokata sitä. Mutta ehkä tässä vielä laitan sen. :)

12 kommenttia:

 1. moi:)
  kivan näköinen mekko. sellaista vielä kyselisin, että aiemmin esittelit tuon isoäidinneliöliivin. olen ajatellut tehdä vähän samantyyppisen liivin, olisiko mahdollista, että esittelisit sen vielä jokapuolelta ja niin, että oikeasti näkee millainen se on? Ja niin myös, että levität vaikka pöydälle, ettei ole päällä:)

  kiitos muutenkin kivasta blogista :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Joo niin esittelin sen kauan sitten, ja voin ilmanmuuta esitellä uudestaan ja paremmin. Kiva, jos se inspiroi sinua. :) Teenkin sen lähipäivinä, joten vilkuili tänne ja odottele.

  VastaaPoista
 3. Hauska mekko! Varsinkin takapuolelta oikein kiva!
  Sä oot kyllä tuottelias ja ideoita pursuava nuori =)

  Jostain syystä en saanu kommattua synttäripostaukseen, vaikka olen useamman kerran yrittänyt, joten vastailen tähän sen, mitä päänupistani nyt irtoaa:
  1. Olen lukija
  2. Parasta on se, että olet aikalailla saman ikäinen kuin minä ja olet kiinnostunut samoista asioista kuin minä
  3. huonointa?? öö..en mä oikein tiiä. Ei oikein voi sanoa että tässä ois mitään huonoa, tää blogi on sun näköinen :)
  4. Parhaat postaukset ovat juuri tällaisia joissa esittelet uusia käsitöitäsi
  5. Uutta voisi olla vaikka ne kirja-arviot, tai jotain aatteita/kuvia sun tyylistä, tai kun itse olen niin hurahtanut kakkujen tekoon, niin jos jotain sellaista :>
  6. muutosideoita ei ole, kuten aiemmin sanoin, tämä on sun näköinen, ja lukija päättää tykkääkö vai ei. Mietit jossain kirjoituksessasi, että muutat tuon bannerin (se kai se on :D ) Ellukanan johonkin muuhun, musta se on aivan ihana! Oot varmaan tehnyt sen ite, mutta miten?
  7. kysymyksiä: Mihin oot menossa 9 jälkeen (ootko muuten kasilla vai ysillä nyt?)? Minkälaisia kirjoja luet? Mitä valinnaisaineita olet ottanut? Teettekö koulun käsitöissä portfoliota; päiväkirjaa mitä ootte tunneilla tehny ja kaikki työt mitä teette ynnämuuta muotihömppää?

  VastaaPoista
 4. Vau, kiitos tosi paljon Kissanminttu kommentista. :)) Noi kirja-arvostelut, vois mustakin olla mukavaa vaihtelua blogissa ja kun ne ovat itselle yks intohimo, enkä ole löytänyt oikein netistä edes muitten NUORTEN kirja-arvostelu blogeja yms.

  Nii... Itse en ole hirveän paljon tykänyy banneristani, joka on siis minun piirtämä paperille ja valokuvan kautta muutettu koneella. Joltain toiselta kaverilta kyllä kuulin, että älä vaihdda banneria, toi on parempi. En sitten tiedä, vaihdanko sittenkään sitä banneria. :D

  Vastailen nuihin kysymyksiin vaikka ihan erillisessä postauksessa, joten odottele siihen. :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä lopputulos tuli tuosta mekosta! Minulla ei olisi kärsivällisyyttä tuohon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitooss, no kyllähän se kärsivälliusyyttä vaati paljon :)

   Poista
 6. Onpa kiva mekko! Farkku ovat minullekin intohimo ja nimenomaan palasteltuna ja uudelleen yhdisteltynä:) Jonkinlainen mekko on suunnitelmissa myös minulla, mutta en ole oikein päässyt vielä edes siihen vaiheeseen, että tietäisin minkälaisen siitä haluaisin. Ehkä onkin hyvä aloittaa niin ettei tarkkaa suunnitelmaa edes ole, vaan se muotoutuu sitten matkan varrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoss paljon! farkut on tosi ihana materiaali. Suosittelin kyllä paljon :)

   Poista
 7. Onpa ihana farkkumekko! Oikein rennon näköinen. :)

  VastaaPoista
 8. Ihana mekko! olen itse ajattelut tehdä jotain vastaavaa, mutta se on aina jäänyt vain ajatteluksi. Tässä on oma blogini http://nette-tuunaa.blogspot.fi/
  Siellä on kierätysmateriaalista tehty erilaisia juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ittelläkkii jää monesti asioita vaan inspiraationja ajatuksen tasolle, mutta kyllä ne jossain vaiheessa ylleensä alkuunkiin pääsee. Kiitos, mäpäs käyn kurkkaamassa blogias! :)

   Poista

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)