tiistai 17. tammikuuta 2012

En Bullen

Lauantai päivänä tein piitkästä aikaan pullia. En kuitenkaan ihan perinteisiä, vaan Koti ja Keittiö lehden suklaapullia. Erittäin hyvän makuisia olivat ja taikinakin oli hyvää :P Kannattaa ensin valmistaa täyte, niin pääsee nopeammin. :)

100g voita
2½dl maitoa
25g hiivaa
3rkl haaleaa vettä
1tl kardemummaa
ripaus suolaa
1dl sokeria
1 kananmuna
noin. 8dl vehnäjauhoja

1. Sulata rasva ja kaada sekaan kylmää maitoa. Liuota hiiva haaleaan veteen kulhossa. 2. Lisää kulhoon kardemummaa, suola ja sokeri. Anna seistä hetken. 3. Lisää joukkoon kädenlämpöinen rasvamaitoseos sekä muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta kimmoiseksi taikinaksi. 5. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi reilu puoli tuntia.

Täyte:

3/4 dl maitoa
3/4dl kuohukermaa
1dl sokeria
1rkl voita
100g rouhittua suklaata

1. Kiehauta maito, kerma ja sokeri kattilassa. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon nokare voita ja suklaa. Sekoita, kunnesa suklaa on täysin sulanut. 2. Anna seoksen jäähtyä ja nosta seos jääkaappiin tunniksi. 3. (valmista pullataikina tässä välissä) Vaahdota tunnin jälkeen täyteseos sähkövatkaimella. Levitä kaulitun pullataikinan päälle. 4. Kääri levy rullalle. Leikkaa paloja ja muotoile. 6. Nosta uunipellille ja anna kohota vielä 20 minuuttia. 7. Voitele pullat (hupsista tämä unohtui minulta...) ja paista uunissa 225- asteisessa keskiosassa 10-12 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)