lauantai 5. marraskuuta 2011

Arabialainen maustekakku

Leivoin tässä yhtenä masentavana sunnuntaina uudella ohjeella Arabialaisen maustekakun. Ohje oli lokakuun kotiliedestä otettu, ja oli kyllä hyvä! :) ihana kuorrutekin tuli siihen päälle, vaikka sitä tulikin ohjeella tehtynä liikaa. Mutta kuorrutehan ainakin itseni mielestä on sen kakun paras asia :DD en ole nimittäin tosiaankaan mikään kakku ihminen, oli kyseessä sitten täytekakku tai kuivakakku, mutta kuorrutteista tykkään ♥

Arabialainen maustekakku

200g voita tai margariinia
3½dl sokeria
3 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
½tl soodaa
½tl leivinjauhetta
1tl kanelia tai piparkakkumaustetta
1tl vaniljasokeria
1tl muskottipähkinää
3rkl kaakaojauhetta
1tl jauhettua mantelia
2dl kevytkermaa

kuorrutus:

6rkl voisulaa
1 kananmunan keltuainen
2 tl kanelia
2rkl kylmää, vahvaa kahvia
noin 4dl tomusokeria

1. Voitele ja korppujahuhota vuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kohotusaineet ja mausteet jauhoihin. 2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi mantelijauhe ja kerma. 3. Kaada seos vuokaan ja paista noin 1h. 4. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä seos jäähtyneen kakun päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)