keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Omenapiirakka

Niin... pitäähän sitä perinteinen omenapiirakkakin tehdä näin tuoreen omenasadon alkaessa.
Ohjeen otin ihan kotitalouskirjastamme.

2½dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
1dl sokeria
½tl vaniljasokeria
2dl piimää, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia (itse käytin turkkilaista jogurttia)
1dl öljyä
1 kananmuna

Pinnalle:
omenoita
1rkl sokeria
1tl kanelia

1. Voitele piirakkavuoka. 2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja vanilliinisokeri. 3. Lisää piimä/viili/jogurtti, öljy ja kanamuna. Sekoita nopeasti tasaiseksi. 4. Kaada taikina vuokaan. 5. Viipaloi omenat pinnalle ja ripottele kaneli ja sokeri päälle. Paista 200 C, 25-30 minuuttia.



2 kommenttia:

  1. Mmm... Tosi hyvän näköstä. Pitää itekin leipoa omppupiirakkaa lähipäivinä! :)

    VastaaPoista
  2. Kiittos, ja hyväähän se myös oli. Ehdottomasti kannattaa leipoa! On se sen verran hyvää ja "vakio" - juttua.

    VastaaPoista

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)