sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Lentävä kalakukko... ja muitakin hörhökkeitä

Ennen juhannusta oli pienoinen leipomisbuumi taas päällä. Tuli kokeiltua hiukan erikoisempiakin juttuja; Saaristolaisleipää, kalakukon tekoa, shakkiruutuja, vanhan ajan lihapiirakkaa... Kaikki onnistuivat ihan erinomaisesti, paitsi shakkiruuduissa oli jotakin vikaa... Ohje oli ihan kummallinen, otin sen kotikokit  sivulta.  Ohjeessa ei ollut ollenkaan nestettä, ja kun siitä olisi pitänyt ruveta leipomaan, oli se vain epämääräiset jauho kasat. Lisäsin molempiin taikinoihin muutaman ruokalusikallisen maitoa, joka auttoi asiaan. Maussa kuitenkin oli edelleen vikaa. Jos joku on tehnyt näitä shakkiruutuja ja tuntee ohjeen, ottaisin ilomielin vinkit yms. vastaan. Seuraavaa kertaa varten olisi mukava tietää, mikä meni väärin.

Saaristolaisleivän ohjeen otin yksinkertaisesti Tyttö kylmän maan - blogista. Kiitos ohjeesta, kuuluu hänelle! :)
Varmasti tulee tehtyä jatkossakin tätä leipää, sen verran hyvvää se on. ♥

Kalakukon ohjeen sain mummoltani. Teinkin sen hänen luonaan siellä, niin sain ihan henkilökohtaista avustusta. :D On ne mummon ohjeet sitten hyviä ja arvokkaita. :)

6dl haaleaa vettä
2tl suolaa
200g lihaa
kaloja
Täysjyväruisjauhoja
ruissihtijauhoja
vehnäjauhoja
(näitä jauhoja laitetaan niin paljon ja kauan, että taikinasta tulee tarpeeksi sitkeää ja paksua)

Kaulitaan soikion muotoon, laitetaan ruisjauhoja paljon keskelle. Kalat ladotaan, lihat ladotaan ja vedellä sivellään kiinni. Varmista hyvin reunat! Laita kukko folioon ja uuniin.
1h 300 - asteessa ja loput 5h 125- asteessa. Jos kukko rupeaa uunissa vuotamaan, paikkaa sitä vedellä ja jauhoilla (tai valmiilla taikinalla)
Paiston jälkeen kääri moneen moneen kerrokseen sanomalehteä, jotta pysyy lämpimänä.

Vanhanajan lihapiirakan perinteisen ohjeen otin jo kolmatta kertaa kotikokin sivulta. Tämä on vaan niiiiin hyvää! ♥ Suosittelen kokeilemaan. Se vaan on niin hyvää. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)