sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Hunajaista ja makeaa

Viime viikolla tein  Painonvartijoiden- leipomiskirjasta kauraneliöt. Todella makeita ja hyviä tuli. :)


Kauraneliöt


n. 15-18kpl



125g sulatettua voita
1-1 3/4 dl sokeria
½dl siirappia
6dl kaurahiutaleita
½dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
(½tl kardenummaa)
½tl kanelia

Sekoita sulatettu voi, sokeri ja siirappi keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voi-siirappi-sokeri seokseen. Sekoita. Paista 175- asteisessa uunissa 12-15min.




Margaretha Goransson - Hamrin Hyvän olon herkut - kirjan ohjeella Kaurakeksit. Niistä tuli hyvin hunajaisen ja suklaisen makuisia, eli erinomaisia niille henkilöille, jotka rakastavat näitä makuyhdistelmiä ♥


1,8dl rypsiöljyä
2dl hunajaa
1tl vaniljasokeria
7dl kaurahiutaleita
2 kananmunaa
2½dl vehnäjauhoja (puolet voi vaihtaa grahamjauhoiksi)
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta
200g tummaa suklaata
½dl manteleita tai saksanpähkinöitä
mahdollisesti kevytmaitoa


Ohje:


Vatkaa rypsiöljy, hunaja ja vaniljasokeri  hyvin yhteen. Lisää kaurahiutaleet ja yhteenvatkatut munat. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, suola ja leivinjauhe. Rouhi suklaa ja mantelit/pähkinät ja sekoite ne taikinaan. Lisää hiukan maitoa, jos taikina on kovin kuivaa. Jaa ruokalusikoilla kekoja leivinpaperille. Paina ne hiukan litteiksi, ja jätä leviämis varaa. Paista uunissa 180- asteessa noin 10-12 minuuttia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)