tiistai 5. huhtikuuta 2011

Mietteitä: Kouluruoka

Välillä miettii sitä, miksi ihmiset valittavat. Valittavat monesta asiasta. Noh, itsekin kyllä valitan, eikä varmaan kukaan pysty olemaan valittamatta, mutta silti. Suurin ja yleisin valitusaihe on varmasti kouluruoka ja sää. Kouluruusta puhutaankin paljon ja kaikkialla. Ennen kuuluin itsekin niihin, jotka valittivat kouluruusasta. En voinut käsittää, miten järjestö, joka tarjosi meille ruuan pystyi tekemään niin pahaa ja huonolaatuista ruokaa. Valitin siitä ihan sille järjestölle. Suunniteltiin adressin tekoa paremman ruuan puolesta, ja jotkut lukiolaiset olivat niin tehneetkin.
Kun vaihdoin kuitenkin koulualuetta ja koulua syksyllä, muuttui asenteeni koko kouluruokaan. Toisella paikkakunnalla se oli tosi erillaista, parempaa, terveellisempää ym. "Järkytyin" ihan, kun huomasin mitä oli ruokana - ruokaa, jota oli entisessä koulussa tarjoiltu vain juhla hetkenä esim. jouluna, mutta nyt se oli arkiruokana. Mutta ihmiset ympärillä vain valittivat ruuasta. Se oli todella erikoista. Enkä ymmärtänyt sitä.

Meille suomalaisille ilmainen kouluruoka on itsestään selvyys, mutta kaikille se todellakaan ei ole. Ulkomailta Suomeen muuttaneet ihmiset, ovat yleensä järkyttyneitä tästä, miten nuoret valittavat kouluruuasta. Ehkä meillä on jotakin oppimista myös heiltä, ihmisiltä jotka ovat tottuneet vaatimattomampiin olosuhteisiin. Heille, joille vähän on paljon, niin ruuassa kuin muussakin. Olemme rikkaita, kun saamme asua Suomessa ja meillä on suhteessa erinomaiset olot. Siksi meidän täytyisi olla kiitollisia ja iloisia siitä. Mutta mitä mieltä te olette tästä aiheesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)