maanantai 21. maaliskuuta 2011

Suolaisia reseptejä

Eilen, sunnuntaina innostuin tekemisen puutteessa taas leipomaan. Kauralastuja ja juustopatonkeja njam.
Helppoja ja nopeita ohjeita oli ja kaikenlisäksi suolaisia. Nyt rupesinkin miettimään, että miksiköhän suolaisia sanotaan suolaisiksi, kun suolainenhan tarkoittaisi, että siinä olisi paljon suolaa, mutta suolaisessa ei välttämättä ole. Oho, tulipas monimutkainen. :D mutta niinhän ne aivot ovat ♥

Noh, ilman pitempiä jaaritteluja tässä olisi reseptit ja (huonolaatuiset) kuvat:

Kauralesepalat (ohje Myllyn paras):

3dl kauraleseitä (tai hiutaleita)
2dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2½dl vettä tai appelsiinimehua
½dl öljyä
½dl siirappia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, öljy ja siirappi. Sekoita taikinaksi. Laita uuni lämpiämään ja anna taikinan turvota sen aikaa kulhossa. Kaada taikina leivinpaperille uunipelille ja levitä tasaiseksi pellin kokoiseksi levyksi.

Ripottele pinnalle runsaasti kauraleseitä. Vedä taikinapyörällä levyyn ruudukko. Paista 225- asteisen uunin keskitasossa n. 10min kauniin ruskeiksi.

Nuista voin sanoa, et tuli tosi hyviä!





 Juustopatonki (ohje kotikokista):

5dl vettä
50g hiivaa tai 1ps kuivahiivaa
1-2tl suolaa
1dl öljyä
12-14dl vehnäjauhoa - itse laitoin tässä n. 4dl vehnäjauhoja 4dl ruisjauhoja 4dl täysjyvävehnäjauhoja näin niistä tuli terveellisimpiä
200g juustoraastetta


3 patonkia


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan leivinpöydällä. Kaulitse osat suorakaiteen muotoiseksi n. 1 cm paksuisiksi levyiksi. Ripottele päälle juustoraastetta. Kääri levy kulmasta kulmaan rullalle ja nosta pellille kohoamaan. Vedä patonkeihin terävällä veitsellä poikkiviiltoja, voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista patongit 200 asteessa n. 15.20min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)