sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Kiinalainen päivä

Tänään innostuin kokkaamaan elämäni ensimmäistä kiinalaista ateriaa. Aiemminkaan en ole paljoa kokkaillut, ihan perusjuttuja vain, joten oli "vähän" haastetta tässä. :D Piti ihan iskältä kysyä, mitä marinoiminen tarkoittaa käytännössä, kun sekin oli aivan uutta. :D joo-o, kaukana keittiömestarista.  Hah. Mutta kyllä siitä 2,5h urakan jälkeen tuli valmista (paitsi jälkiruoka Toffeebanaanit, niissä en onnistunut. lähes ollenkaan :( ) ja hyväähän se oli! Ja tässähän tuli ainakin totuteltua kiinalaiseen ruokaan, jonne niii-in kovasti haluan joskus mennä tai jopa muuttaa. ♥

Eilen oli eart hour. Alussa ajattelin, ettei pystytä kotona sitä pitämään, kun ei ollut muuton jäljiltä mitään hajua missä kynttilät olivat. Mutta kyllähän se onnistui! Valot vaan pois ja se on siinä. :D ei siis ollenkaan valoa ja ihan pimmeetä. Noh, ei se ny ihan säkkipimeää ollut. Ulkona oli sen verran valoa, että näin keittiön pydällä virkaamaankin isoäidin neliöitä ja lukemaan, vaikka aika tihrusteluahan se oli...

 No nyt ohjeisiin. Ohjeet otin siis Ruokasuosikit Kiina - kirjasta, jossa on yli sata kiinalaista ohjetta. Kaikkia aineita ei löytynyt näihin tavallisesta ruokakaupasta, joten jouduin

Kiinalainen tomaattisalaatti

neljälle-kuudelle ihmiselle

2 isoa tomaattia (minulla oli 3 pienempää tomaattia)

Kastike:

 1rkl kevätsipulia hienoksi pilkottuna
1tl valkosipulia hienoksi pilkottuna
0,5tl seesamiöljyä
1rkl valkoista riisiviinietikkaa (ei löytyny/en käyttänyt, joten ei ole pakollinen)
0,5tl suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus sokeria

Valmistus:

1. Sekoita kastikeainekset keskenään ja siirrä sivuun.
2. Viipaloi tomaatit ohuiksi. Asettele ne lautaselle ja lusikoi kastiketta päälle. Tarjoa heti.





 Kanaa cashewpähkinöiden kera:

neljälle-kuudelle ihmiselle

450g luutonta kananrintafileetä suupaloiksi leikattuina
3rkl vaaleaa soijakastiketta (itse käytin aitoa kiinalaista soijakastiketta)
1tl riisiviiniä (ei ollu/en käyttäny ei siis pakollinen)
ripaus sokeria
0,5tl suolaa
3 kuivattua kiinalaista sientä (ei ollut tätäkään. Perus suomalaisia herkkusieniä käytin)
*20minuuttia lämpimässä vedessä liotettuina
2rkl kasvi- tai maapähkinäöljyä
4 viipaletta inkinäärinjuurta
1tl valkosipulia hienoksi pilkottuna
1 punainen paprika, 2,5cm:n neliöiksi leikattuina
85g cashewpähkinöitä paahdettuina

Valmistus:

1. Sekoita 2rkl soijakastiketta, (riisiviini), sokeri ja suola keskenään marinadiksi ja laita kana marinouitumaan vähintään 20 minuutiksi.
2. Jos käytät kiinalaisia sieniä purista niistä kaikki neste pois. Viipaloi sitten ne ohuiksi. Heitä kovat kannat pois. Ota talteen liotusvesi.
3. Kuumenna 1rkl öljystä esilämmitetyssä vokkipannussa. Lisää inkivääri ja paista sekoittaen tuoksuvaksi. Lisää kana vokki pannuun ja paista sitä 2 minuuttia tai kunnes se on hieman ruskistunut. Ota kana pois vokista, kun se on vielä hieman raakaa, ja siirrä sivuun.
4. Kuumenna loput öljystä puhtaassa vokissa ja kuullota valkosipuli tuoksuvaksi. Lisää sienet ja paprika ja paista sekoittaen 1 minuutti. Lisää noin 2rkl sienten liotusvedestä ja kypsennä 2minuuttia tai kunnes neste on haihtunut.
5. Pane kana takaisin vokkiin, lisää loput soijakastikkeesta ja cashewpähkinät ja paista sekoittaen 2 minuuttia tai kunnes kana on läpikypsää.















Ja siinähän se loppu tulos on. :) ja tietysti puikoilla se piti syödä. Kysykää, jos kiinnostuitte tuosta tai haluatte selvennystä ohjeista ym. Iloista sunnuntiapäivää kaikille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos haluat ilahduttaa minua jättämällä kommentin tai viestin, kirjoita se tähän. :) Kiitos kaikille, jotka kommentoitte! :)